Goed advies is goud waard

mattijs, voet & co

Zoekt u een advocaat die u bijstaat tijdens een rechtszaak, die bemiddelt in een conflict of die adviseert hoe u rechtszaken kan voorkomen?

 

Kies voor Mattijs, Voet & Co advocaten, met kantoren in MechelenLier en Antwerpen. Vele KMO’s en particuliere klanten gingen u voor en zij getuigen “goed advies is goud waard”!

Advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co staat al sinds 1985 garant voor kwaliteit van juridisch advies:

 • Passie voor recht: onze advocaten zijn graag bezig met wat ze doen.  Elke advocaat is gespecialiseerd in een eigen domein, volgt op de voet de recente ontwikkelingen in zijn materie en beantwoordt enthousiast uw vragen in zijn specialisatie.
   
 • Ervaring: de voorbije 34 jaar bouwde het kantoor een ijzersterke reputatie op. Onze advocaten hebben een sterke academische bagage en scholen zich constant bij. Zo kan u rekenen op echt betrouwbaar advies, up-to-date én aan jarenlange ervaring getoetst. 
   
 • Teamwork: binnen het kantoor werken de advocaten nauw samen. Bij advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co vind je alle kennis onder één dak, steeds de juiste specialist voor uw dossier. Een advocaat kan nooit alle rechtsgebieden perfect beheersen. Ons uitgebreide team kan dat wel.
   
 • Betrouwbaar en eerlijk:  in samenspraak met u kiezen we in elke situatie de juiste strategie. Uw advocaat verliest het kosten-baten plaatje niet uit het oog. U wint vaak meer bij het voorkomen van een rechtszaak en uw advocaat zal ook daarbij van onschatbare waarde blijken. Als bevoorrecht adviseur helpt uw advocaat conflicten en rechtszaken voorkomen. Als bemiddelaar helpt uw advocaat een onderhandelde oplossing te bereiken. 
   
 • Snel en accuraat: dankzij haar goede infrastructuur, met 3 kantoren in MechelenLier en Antwerpen en 28 professionele medewerkers, kan u rekenen op een snelle en accurate behandeling van uw vraag. Wij gaan voor snel projectmanagement, één aanspreekpunt voor uw project, en de mogelijkheid uw dossier in real-time te volgen via een gepersonaliseerde en beveiligde toegang tot onze cliëntenserver. 
   
 • Lokale en internationale service: door ons internationaal netwerk EUROJURIS kunnen wij in alle belangrijke Europese steden steunen op een betrouwbare juridische partner.

Advocatenkantoor Mattijs, Voet & Co heeft een concreet antwoord op al uw juridische vragen en biedt een oplossing op maat voor uw dagdagelijkse juridische problemen.

Na 34 jaar zijn wij nog steeds dagdagelijks samen actief met het enthousiasme van een starter en de ervaring van een grijsaard.

 


Recente nieuwsbrieven

 • Standpunt VLABEL : Inbreng in het gemeenschappelijk vermogen onder ontbindende voorwaarde vooroverlijden andere echtgenoot is fiscaal misbruik

  In het verleden werd in het kader van fiscale optimalisatie in dossiers van familiale vermogensplanning vaak gebruik gemaakt van de inbreng van eigen goederen in het gemeenschappelijk vermogen onder een dubbele ontbindende voorwaarde : geen echtscheiding én geen vooroverlijden van de andere partner. Indien de voorwaarden zich realiseerden werd de mogelijkheid voorzien van de optie tot terugkeer van het ingebrachte goed.

  Het beoogde  voordeel was duidelijk :

  • Bij eventuele echtscheiding was er “niets gebeurd“. De oorspronkelijke eigenaar blijft eigenaar.
  • Bij eventueel vooroverlijden huwelijkspartner was er “ niets gebeurd “, bleef de inbrenger alsnog 100 % eigenaar en bleef het ingebrachte goed volledig buiten de erfenistaxatie ( registratie en erfbelasting )
  • Als de inbrenger stierf ( zonder echtscheiding )moest de partner slechts op 50 % erfenistaxatie betalen … de andere 50 % werd gekwalificeerd als een eigen goed.

  Kortweg : de constructie had geen nadelen en enkel voordelen, maar …
  Deze constructie werd onlangs veroordeeld als vallende onder de anti misbruikbepalingen.

  De fiscus is nu van oordeel :

  • dat de optionele ontbindende voorwaarde van terugkeer “ in geval van echtscheiding “ toegelaten is.
  • dat de optionele ontbindende voorwaarde van terugkeer “ in geval van overlijden “ NIET toegelaten isen dat aldus bij vooroverlijden huwelijkspartner het ingebrachte goed geacht wordt “ tot de gemeenschap “ te behoren met alle fiscale gevolgen vandien. ( toebedeling > helft huwgemeenschap belast als legaat )

 • Verzwaring hoofdelijke aansprakelijkheid in de bouwsector voor betaling van loonschulden - Aannemingsovereenkomsten aangepast ? -

  Naast de reeds bestaande hoofdelijke aansprakelijkheid voor sociale en fiscale schulden van onderaannemers werd recentelijk de verantwoordelijkheid van opdrachtgevers nogmaals verstrengd indien een onderaannemer het (minstens Belgisch minimum) loon niet aan zijn werknemers betaalt...

 • vanaf 26/11/2016 wordt het recht op bijstand door een advocaat tijdens het verhoor uitgebreid

  Vanaf 26.11.2016 wordt het recht op bijstand door een advocaat tijdens het verhoor uitgebreid en zal men de bijstand van een advocaat kunnen eisen voor elk verhoor bij de politie of de Onderzoeksrechter.
  Slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden (bv. in geval van hoogdringendheid) is het gerechtvaardigd de komst van de advocaat niet af te wachten. U zou dan wel kunnen verzoek om het verhoor audiovisueel te registeren.
  In deze nieuwsbrief nadere uitleg inzake.


Hebt u een advocaat nodig?
Hoe gaat het in z'n werk?
Wat mag u verwachten?

Klik hier

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven?

 

Vestigingen

Kantoor Lier
Donk 54 - 2500 Lier

 info@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 3 488 46 66
 +32 (0) 3 488 43 79

 

Kantoor Mechelen
Blarenberglaan 4/302 - 2800 Mechelen

Industriepark Mechelen Noord (Zone C - geel)
 infomechelen@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 15 55 29 45
 +32 (0) 15 55 42 91

 

Kantoor Antwerpen
Doornstraat 319 bus 1 - 2610 Antwerpen

 infoantwerpen@advocatenkantoor-mattijs.be
 +32 (0) 3 331 31 13 
 +32 (0) 3 488 43 79

 

CVBA MVRV
BTW : BE 0880.785.734
Rek.nr.: BE34 6301 1812 0090
Derdenrkn : BE96 6301 1504 6305
BIC BBRUBEBB